top of page

BTO Heyeti TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezini Ziyaret etti.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile 2021 yılında kurulan Burhaniye Ticaret Odası Kimyasal ve Duyusal Analiz Laboratuvarın geliştirilmesi konusu ve yeni iş birlikleri için TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezine ziyaret gerçekleştirildi.

Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel, Meclis Başkan Hasan Varol ve Laboratuvar sorumlusu Ahmet Han Zeybek’ in katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan Yardımcı Dr. Osman Okur, Başkan Danışmanı Gökhan Yetkin, Gıda Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Cesarettin Alaşalvar ve Baş Uzman Araştırmacı Dr. Hayrettin Özel ile ikili görüşmeler gerçekleşti.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ndeki gelişmiş laboratuvarlarında incelemeler yapılarak geliştirilecek olan Burhaniye Ticaret Odası Kimyasal ve Duyusal Analiz Laboratuvarı için fikir alışverişinde bulunularak , Ar- ge hizmetleri, personel eğitimleri, proje ortaklıkları gerçekleştirebileceği yönünde fikir birliğine varıldı.

Laboratuvarın geliştirilmesi ile bölgemizde gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar, ürünleri için ihtiyaç duydukları kalıntı, bulaşan, aflatoksin, gıda kalitesi ölçümleri, vb. analizler için Burhaniye Ticaret Odası Kimyasal ve Duyusal Analiz Gıda Kontrol Laboratuvarından yararlanarak yürütebilecek; bu sayede zaman ve maliyet anlamında avantajlı duruma geçeceklerdir.




6 görüntüleme0 yorum
bottom of page